loading
Individualni pristup u organizaciji team buildinga

Individualni pristup u organizaciji team buildinga

07/02/2023
Individualnim pristupom organizaciji team building radionica možete iste personalizirati po pitanju radnih mjesta i vještina vaših zaposlenika.

Edukacija možda predstavlja i najbolji oblik team buildinga jer se na zabavno-edukativan način kroz razne metode, od igranja igara do vođenih rasprava, iste mogu individualizirati prema specifičnim potrebama Vašeg tima. Kvalitetna edukacija može se osmisliti kroz individualne teme s kojima će se članovi tima najbolje moći povezati što će im omogućiti da na lakši način usavrše svoje vještine, poboljšaju timski duh, suradnju i komunikaciju.

„Individualiziranim edukativnim team building aktivnostima izgrađujete se na osobnom i poslovnom planu jer su takve aktivnosti direktno podređene Vama i Vašim potrebama.“

Sigurno ste se zapitali kako se koristi individualni pristup u organizaciji team buildinga. Svakako je prvi korak analiza tima jer za individualni pristup i daljni rad s timom potrebno je razumijevanje funkcioniranja tima. Kroz razne upitnike i analize upoznaje se tim, način rada članova, usklađenost ciljeva pojedinaca s ciljevima organizacije i zadovoljstvo zaposlenika. Vođa tima može staviti dodatni naglasak na teme i metode rada za koje smatra da su potrebne svom timu za napredak.

Što se prije početka team buildinga bolje upozna tim, to će se bolje moći individualizirati aktivnosti koje su mu potrebne za rast. S teorijskim uvodom u odabranu tematiku i s individualiziranim praktičnim zadacima, igranjem igara, radom u manjim grupama, individualnim radom, međusobnom razmjenom iskustava, omogućava se raznovrsnost aktivnosti i povećavaju se mogućnosti za razvoj tima. Primjerice, igra zamjene uloga potiče zaposlenike na improvizaciju i upoznavanje svojih kolega na način na koji do sad nisu imali priliku u svom redovnom radu.

Činjenica je da će tim biti uspješniji ako što više vještina članovi tima posjeduju i znaju ih koristiti na ispravan način kroz razumijevanje ostalih članova tima, ali i prepoznavanjem svojih odgovornosti. Također je činjenica da će organizacije biti u prednosti pred ostalima ako znaju njegovati kreativnost i prihvaćati te razvijati ideje svojih zaposlenika, umiju kako na najbolji način ulagati u svoje zaposlenike kroz stručna usavršavanja i ispravne team building aktivnosti jer će tako dobiti motiviran i zadovoljan kadar koji će svoju organizaciju smatrati najboljim poslodavcem u svojoj karijeri jer osjećaju da ih se cijeni i poštuje.

Obratite mi se s povjerenjem

Ukoliko trebate pomoć za jačanje Vašeg tima, poboljšanje komunikacijskih vještina, izgradnju odnosa u timu, rješavanje konfliktnih situacija ili samo želite analizirati jake i slabe strane Vašeg tima, slobodno mi se javite.