loading
Komunikacijski savjetnik
Komunikacijski savjetnik

Komunikacijski savjetnik

Kao što je općepoznato, komunikacija može biti verbalna i neverbalna (izraz lica, osmijeh, ton glasa, položaj tijela...), a malo manje je poznato da su obje vrste jednako važne za uspješno komuniciranje.

Uspješna komunikacija povezuje ljude, gradi povjerenje i poštovanje, stvara uvjete za razmjenu kreativnih ideja i rješavanja problema.

Aktivno slušanje je prvi preduvjet za uspješnu komunikaciju, a bit će prirodno ako Vam je cilj razumjeti drugu osobu i povezati se. Kontrola emocija, kao i upravljanje stresom pomoći će Vam stvoriti opušteno stanje u kojem možete procijeniti zahtijeva li određena situacija odgovor i reakciju te kakvu vrstu komunikacije ili je možda bolje šutjeti.

Razvijanjem učinkovitih komunikacijskih vještina moći ćete se bolje povezati sa svim ljudima oko sebe i smanjiti nerazumijevanje te konflikte i frustracije, kako u poslovnom tako i u osobnom životu.

Ako imate problema s razumijevanjem sugovornika angažirajte me kako biste naučili principe vještine uspješnog komuniciranja.

Komunikacijske vještine

Vestibulum et vulputate dolor.

Verbalna komunikacija

Proin neque ante, faucibus 

Neverbalna komunikacija

Sed nisi mauris, sollicitudin

Uspješna komunikacija

Donec enim leo, viverra quis

Aktivno slušanje

Nam a quam tellus

Asertivna komunikacija

Nunc at ex vitae leo ullamc

Ostale usluge

Obratite mi se s povjerenjem

Ukoliko trebate pomoć za jačanje Vašeg tima, poboljšanje komunikacijskih vještina, izgradnju odnosa u timu, rješavanje konfliktnih situacija ili samo želite analizirati jake i slabe strane Vašeg tima, slobodno mi se javite.