loading
Zašto je važan team building?

Zašto je važan team building?

02/02/2023
Team building je izgradnja tima koja predstavlja njegovo jačanje, a obuhvaća niz aktivnosti koje za cilj imaju povezivanje pojedinaca u homogeniziran radni tim koji može dostići zadane ciljeve i time postići najbolje poslovne rezultate.

Sada kada smo definirali team building, možemo se osvrnuti na važnosti njegove redovite primjene.

„Ukoliko želite imati uspješnu organizaciju, morate imati motivirane i zadovoljne zaposlenike s usklađenim stavovima i mišljenjima, a da biste to postigli nužno je redovito provođenje team building aktivnosti.“

Kroz team building aktivnosti potiče se timski rad i fokusiraju se zaposlenici prema uspjehu organizacije. Radom u timovima koje odlikuje snažan timski duh, povezanost članova i koordinacija u svim fazama posla, organizacije mogu postizati najbolje poslovne rezultate. Ukoliko ne postoji uigran tim koji dobro poznaje uloge svojih članove i odgovornosti svakog od njih, timski duh neće postojati, ciljevi neće biti ispunjeni, a poslovni rezultati neostvareni. S team building aktivnostima ljudi će se moći bolje upoznati, uskladit će se njihova mišljenja, naučit će više o sebi, o svojim jakim i slabim stranama. Team building omogućit će saznanja na koji način se može poboljšati timsku učinkovitost i prakticiranje učinkovite suradnje među članovima tima u cilju boljeg radnog okruženja kojem će rezultati biti povećanje efikasnosti, motivacije zaposlenika i izgradnja povjerenja među članovima tima.

Članovi tima koji se međusobno poštuju i osjećaju se ugodno u svom radnom okruženju, moći će se slobodno izražavati, kako kroz komunikaciju tako i kroz svoje individualne stilove rada, a da to ne narušava homogenost tima. Kroz kreativno poticanje zaposlenika doprinosi se njihovoj angažiranosti, pa je stoga poželjno svakodnevnu rutinu ponekad zamijeniti zanimljivim team building aktivnostima u kojima će svi rado sudjelovati. Što je osjećaj cijenjenosti i prihvaćanja veći, to je zaposlenicima ugodnije dijeliti svoje ideje i razmišljanja, a bit će i motiviraniji za prihvaćanje novih izazova na svojim radnim mjestima. Zato bi svakoj organizaciji, pored cilja uspješnosti i ostvarivanja najboljih poslovnih rezultata, jedan od ciljeva trebao biti redovito ulaganje u njihov zaposlenički kadar, a team building bi trebao predstavljati jedan od uspješnih alata kojima postižu sve svoje ciljeve.

Obratite mi se s povjerenjem

Ukoliko trebate pomoć za jačanje Vašeg tima, poboljšanje komunikacijskih vještina, izgradnju odnosa u timu, rješavanje konfliktnih situacija ili samo želite analizirati jake i slabe strane Vašeg tima, slobodno mi se javite.